Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto krucho-ucierane z posypką kokosową. W sobotnim rozgardiaszu nie zawsze mam czas na pracochłonne ciasta, a chciałabym coś smacznego. Tak powstało to proste, szybkie i pyszne ciasto.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 216
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34119
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 515
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3448
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 216
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34119
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 515
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3448
Składniki
Wszystkie składniki oprócz kakao wyrabiamy w robocie kuchennym. Gotową masę, jest dość kleista, dzielimy na 2 równe części. Pierwszą część podsypujemy mąką, wałkujemy i wykładamy na spód blaszki 26 X 18 cm. W cieście robimy małe dołeczki i nakładamy cienką warstwę powideł, tak żeby wypełnić otworki.
Do drugiej części ciasta dodajemy kakao, zagniatamy, podsypując mąką i nakładamy na jasne ciasto. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy w 180 C około 30-35 minut.