Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto krucho-ucierane z posypką kokosową. W sobotnim rozgardiaszu nie zawsze mam czas na pracochłonne ciasta, a chciałabym coś smacznego. Tak powstało to proste, szybkie i pyszne ciasto.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10752
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 934
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10752
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 934
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Składniki
Wszystkie składniki oprócz kakao wyrabiamy w robocie kuchennym. Gotową masę, jest dość kleista, dzielimy na 2 równe części. Pierwszą część podsypujemy mąką, wałkujemy i wykładamy na spód blaszki 26 X 18 cm. W cieście robimy małe dołeczki i nakładamy cienką warstwę powideł, tak żeby wypełnić otworki.
Do drugiej części ciasta dodajemy kakao, zagniatamy, podsypując mąką i nakładamy na jasne ciasto. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy w 180 C około 30-35 minut.