Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten sernik jest bardzo prosty, szybki. Nawet początkująca gospodyni sobie z nim poradzi. Sernik puszysty i smaczny. Polecam
mikser, miska, blaszka, szklanka, papier do pieczenia, łopatka silikonowa,
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 4
Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu...
Odsłon: 646
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 12
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 4
Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu...
Odsłon: 646
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 12
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, następnie żółtka ucieramy z cukrem na białą , puszystą masę. Cały czas ucierając dodajemy porcjami twaróg, śmietanę, kilka kropli olejku cytrynowego oraz proszek budyniowy. Białka miksujemy ze szczyptą soli na sztywno. Masę białkową łączymy z masą serową , ale już nie miksując tylko delikatnie wmieszać drewnianą łyżką lub silikonową łopatką do połączenia składników. Średniej wielkości blaszkę ( u mnie 18/23 cm.) wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć herbatniki PETITKI. Tak przygotowaną masę serową przełożyć do przygotowanej blaszki, górę delikatnie wyrównać. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 1godzinę. Upieczony sernik zostawić w piekarniku i studzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika około 30 minut , po czym wyjąć i całkowicie wystudzić. Tak przygotowany sernik można polać polewą z czekolady, lub polewą z kakao, można wykorzystać lukier albo po prostu posypać cukrem pudrem. Smacznego
Przygotowanie masy sernikowej i ubicie białek.
Połączenie masy serowej z ubitą pianą z białek.
Sernik po upieczeniu i wystudzeniu.