Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten sernik jest bardzo prosty, szybki. Nawet początkująca gospodyni sobie z nim poradzi. Sernik puszysty i smaczny. Polecam
mikser, miska, blaszka, szklanka, papier do pieczenia, łopatka silikonowa,
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25085
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25085
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, następnie żółtka ucieramy z cukrem na białą , puszystą masę. Cały czas ucierając dodajemy porcjami twaróg, śmietanę, kilka kropli olejku cytrynowego oraz proszek budyniowy. Białka miksujemy ze szczyptą soli na sztywno. Masę białkową łączymy z masą serową , ale już nie miksując tylko delikatnie wmieszać drewnianą łyżką lub silikonową łopatką do połączenia składników. Średniej wielkości blaszkę ( u mnie 18/23 cm.) wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć herbatniki PETITKI. Tak przygotowaną masę serową przełożyć do przygotowanej blaszki, górę delikatnie wyrównać. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 1godzinę. Upieczony sernik zostawić w piekarniku i studzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika około 30 minut , po czym wyjąć i całkowicie wystudzić. Tak przygotowany sernik można polać polewą z czekolady, lub polewą z kakao, można wykorzystać lukier albo po prostu posypać cukrem pudrem. Smacznego
Przygotowanie masy sernikowej i ubicie białek.
Połączenie masy serowej z ubitą pianą z białek.
Sernik po upieczeniu i wystudzeniu.