Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Butterkuchen to pularne ciasto w Niemczech. Mięciutkie, smaczne i łatwe do zrobienia. Przepis na proszku, bez drożdży.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 148
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1362
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 95
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 148
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1362
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 95
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesianą mąkę z proszkiem i szczyptę soli. Wymieszać na gładką masę i wlać słodką śmietankę
Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Prostokątną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozprowadzić równomiernie na formie i wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 minut.
Przygotowanie polewy trwa dosłownie chwilę: masło rozpuścić w rondelku, wlać mleko, dodać cukier, zamieszać, rozpuścić i wsypać płatki migdałowe. Polewę rozprowadzić na podpieczonym cieście i wstawić do piekarnika na dalsze 10-15 minut, aż ciasto upiecze się na złoto. Można podawać z bitą śmietaną. Smacznego!