Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszyste, mięciutkie, delikatne I wilgotne ciasto marchewkowe które przygotujesz dosłownie w 5 minut. Kolejnym jego atutem jest to, że jest w zdrowszej wersji.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112934
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 259
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 561
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 484
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 859
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112934
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 259
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 561
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 484
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 859
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 160°C. Keksówkę o wymiarach ok. 31x12 cm lub formę o boku 22cm wykładamy papierem do pieczenia. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o dużym oczku. W większej misie łączymy wszystkie suche składniki. W drugiej misce roztrzepujemy jajka z olejem. Dodajemy marchewkę oraz orzechy i dokładnie mieszamy. Dodajemy do suchych składników. Mieszamy. Wlewamy do przygotowanej formy. Pieczemy około 50 minut lub do suchego patyczka. Studzimy na kracie. Smacznego mąkę orkiszową można zamienić na pszenną oraz cukier trzcinowy na biały.