Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszyste, mięciutkie, delikatne I wilgotne ciasto marchewkowe które przygotujesz dosłownie w 5 minut. Kolejnym jego atutem jest to, że jest w zdrowszej wersji.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 160°C. Keksówkę o wymiarach ok. 31x12 cm lub formę o boku 22cm wykładamy papierem do pieczenia. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o dużym oczku. W większej misie łączymy wszystkie suche składniki. W drugiej misce roztrzepujemy jajka z olejem. Dodajemy marchewkę oraz orzechy i dokładnie mieszamy. Dodajemy do suchych składników. Mieszamy. Wlewamy do przygotowanej formy. Pieczemy około 50 minut lub do suchego patyczka. Studzimy na kracie. Smacznego mąkę orkiszową można zamienić na pszenną oraz cukier trzcinowy na biały.