Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszyste, mięciutkie, delikatne I wilgotne ciasto marchewkowe które przygotujesz dosłownie w 5 minut. Kolejnym jego atutem jest to, że jest w zdrowszej wersji.
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 128
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 176
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 313
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 319
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 128
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 176
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 313
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 319
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 160°C. Keksówkę o wymiarach ok. 31x12 cm lub formę o boku 22cm wykładamy papierem do pieczenia. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o dużym oczku. W większej misie łączymy wszystkie suche składniki. W drugiej misce roztrzepujemy jajka z olejem. Dodajemy marchewkę oraz orzechy i dokładnie mieszamy. Dodajemy do suchych składników. Mieszamy. Wlewamy do przygotowanej formy. Pieczemy około 50 minut lub do suchego patyczka. Studzimy na kracie. Smacznego mąkę orkiszową można zamienić na pszenną oraz cukier trzcinowy na biały.