Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszyste, mięciutkie, delikatne I wilgotne ciasto marchewkowe które przygotujesz dosłownie w 5 minut. Kolejnym jego atutem jest to, że jest w zdrowszej wersji.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 160°C. Keksówkę o wymiarach ok. 31x12 cm lub formę o boku 22cm wykładamy papierem do pieczenia. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o dużym oczku. W większej misie łączymy wszystkie suche składniki. W drugiej misce roztrzepujemy jajka z olejem. Dodajemy marchewkę oraz orzechy i dokładnie mieszamy. Dodajemy do suchych składników. Mieszamy. Wlewamy do przygotowanej formy. Pieczemy około 50 minut lub do suchego patyczka. Studzimy na kracie. Smacznego mąkę orkiszową można zamienić na pszenną oraz cukier trzcinowy na biały.