Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane, które z powodzeniem mogą zastąpić drugie śniadanie. Są słodkie, a dzięki orzechom, żurawinie i czekoladzie, niezwykle sycące. Przygotujesz je w mgnieniu oka. Jeśli nie znikną wszystkie od razu po upieczeniu, przechowuj je w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Składniki
Orzechy, czekoladę i żurawinę posiekaj na mniejsze kawałki.
Do dużej miski przesiej mąkę pszenną i ziemniaczaną wraz z sodą oczyszczoną. Dodaj płatki owsiane, cynamon i szczyptę soli. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.
W drugiej misce zmiksuj miękkie masło z jajkiem, cukrem kokosowym i białym oraz melasą.
Połącz suche składniki z mokrymi. Dodaj orzechy, żurawinę i czekoladę. Całość dokładnie wymieszaj.
Z powstałej masy twórz kulki i wykładaj w dość dużych odstępach na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Następnie każdą porcję lekko rozgnieć za pomocą łyżki.
Piecz 18-20 minut w temperaturze 175 stopni Celsjusza.