Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane, które z powodzeniem mogą zastąpić drugie śniadanie. Są słodkie, a dzięki orzechom, żurawinie i czekoladzie, niezwykle sycące. Przygotujesz je w mgnieniu oka. Jeśli nie znikną wszystkie od razu po upieczeniu, przechowuj je w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2856
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 290
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2856
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 290
Składniki
Orzechy, czekoladę i żurawinę posiekaj na mniejsze kawałki.
Do dużej miski przesiej mąkę pszenną i ziemniaczaną wraz z sodą oczyszczoną. Dodaj płatki owsiane, cynamon i szczyptę soli. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.
W drugiej misce zmiksuj miękkie masło z jajkiem, cukrem kokosowym i białym oraz melasą.
Połącz suche składniki z mokrymi. Dodaj orzechy, żurawinę i czekoladę. Całość dokładnie wymieszaj.
Z powstałej masy twórz kulki i wykładaj w dość dużych odstępach na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Następnie każdą porcję lekko rozgnieć za pomocą łyżki.
Piecz 18-20 minut w temperaturze 175 stopni Celsjusza.