Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane, które z powodzeniem mogą zastąpić drugie śniadanie. Są słodkie, a dzięki orzechom, żurawinie i czekoladzie, niezwykle sycące. Przygotujesz je w mgnieniu oka. Jeśli nie znikną wszystkie od razu po upieczeniu, przechowuj je w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1289
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 117
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 51
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1289
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 117
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 51
Składniki
Orzechy, czekoladę i żurawinę posiekaj na mniejsze kawałki.
Do dużej miski przesiej mąkę pszenną i ziemniaczaną wraz z sodą oczyszczoną. Dodaj płatki owsiane, cynamon i szczyptę soli. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.
W drugiej misce zmiksuj miękkie masło z jajkiem, cukrem kokosowym i białym oraz melasą.
Połącz suche składniki z mokrymi. Dodaj orzechy, żurawinę i czekoladę. Całość dokładnie wymieszaj.
Z powstałej masy twórz kulki i wykładaj w dość dużych odstępach na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Następnie każdą porcję lekko rozgnieć za pomocą łyżki.
Piecz 18-20 minut w temperaturze 175 stopni Celsjusza.