Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odchudzone ciasto ze śliwkami z dodatkiem zdrowych otrębów pszennych, niewielkiej ilości cukru, bez dodatku tłuszczu to ciekawa propozycja dla osób dbających o linie. Ciasto przygotowuje się bardzo szybko i łatwo, jest bardzo smaczną propozycją na podwieczorek.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13848
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 28
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10176
Szybka i smaczna
Odsłon: 13848
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 28
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10176
Składniki
Umyte śliwki przekrawamy na połówki i drylujemy z pestek. Do miski wbijamy jajka i ucieramy je razem z cukrem. Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia wsypujemy do masy jajecznej i ponownie miksujemy na końcu dodajemy otręby pszenne i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy.
Do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką wlewamy ciasto i dokładnie je rozprowadzamy, na wierzchu ciasta układamy połówki śliwek skórkami do dołu. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 40 minut, po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.