Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny odrywany słodki chlebek z wiśniami. Szykowałam Monkey Bread ale nawet nie zdążyłam wyjąć ciasta z formy jak wierzchnie kulki zostały zjedzone. To chyba znaczy że smakowało :) Chlebek w środku jest delikatnie lepki i miękki , z zewnątrz cudownie chrupiący. A wisienka w środku to jak skarb. Chlebek najlepszy jest ciepły dlatego nie przetrwał do okazałego zdjęcia.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 254
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 254
Składniki
Forma z kominem 23 cm wysmarowana tłuszczem. Brązowy lub kokosowy cukier wymieszać z kakao. Mąkę pszenną przesiać do miski, wsypać drożdże, resztę składników i wyrobić, pod koniec dodając rozpuszczony i przestudzony tłuszcz. Wyrabiać ciasto, tak długo, by było miękkie i elastyczne. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 60 minut. Z wyrośniętego ciasta oderwać 22 kawałki ciasta, każdy nadziać wiśnią i zlepić. Każdy kawałek posmarować tłuszczem i obtoczyć w cukrze z kakao. Kulki ułożyć w formie i odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Piec w 180 C ok. 30 minut.