Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1651
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4826
Polecam.
Odsłon: 113
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7276
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1651
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4826
Polecam.
Odsłon: 113
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7276
Składniki
Łodygi rabarbaru oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż. W wysmarowanej masłem formie poukładać rabarbar. Ja ułożyłam w pierścienie, zaczynając od ściany tortownicy. Posypać cukrem. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę. Usztywnić cukrem. W dalszym ciągu ubijając dodawać żółtka i olej. Mąki pomieszać z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć z masą. Ciasto wylać na ułożone łodygi rabarbaru. Wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczenie 40-45 min. Po wyjęciu z pieca i lekkim przestudzeniu, przyłożyć talerz i wyjąć ciasto odwracając dnem do góry. Można jeszcze osypać cukrem pudrem. Smacznego.