Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 270
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 254
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 688
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 270
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 254
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 688
Składniki
Łodygi rabarbaru oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż. W wysmarowanej masłem formie poukładać rabarbar. Ja ułożyłam w pierścienie, zaczynając od ściany tortownicy. Posypać cukrem. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę. Usztywnić cukrem. W dalszym ciągu ubijając dodawać żółtka i olej. Mąki pomieszać z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć z masą. Ciasto wylać na ułożone łodygi rabarbaru. Wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczenie 40-45 min. Po wyjęciu z pieca i lekkim przestudzeniu, przyłożyć talerz i wyjąć ciasto odwracając dnem do góry. Można jeszcze osypać cukrem pudrem. Smacznego.