Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechowiec z kawą- pyszne, pracochłonne dość, ale smak kawowej masy połączony z kruchym ciastem......
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4252
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7245
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85476
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4252
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7245
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85476
Składniki
Ciasto: Z mąki, cukru pudru, cukru waniliowego, żółtek, proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części i wykładamy do dwóch foremek o wymiarach 25/36, następnie smarujemy go marmoladą jabłkową.
Piana: Z białek i cukru pudru ubijamy pianę. Wsypujemy do niej krojone orzechy, mieszamy i wykładamy na marmoladę na obydwa ciasta - pieczemy do 20 minut w 180 stopniach.
Ciasto z kokosem: Białka ubijamy na sztywną pianę wraz z cukrem. Na końcu wsypujemy proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe.
Masa: Kawę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy mielone orzechy, kawę i alkohol. Przełożenie ciasta: Ciasto- połowa kremu- ciasto kokosowe- pozostały krem- ciasto pianą w stronę masy- dekorujemy dowolnie