Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechowiec z kawą- pyszne, pracochłonne dość, ale smak kawowej masy połączony z kruchym ciastem......
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10711
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6168
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13059
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4810
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10711
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6168
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13059
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4810
Składniki
Ciasto: Z mąki, cukru pudru, cukru waniliowego, żółtek, proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części i wykładamy do dwóch foremek o wymiarach 25/36, następnie smarujemy go marmoladą jabłkową.
Piana: Z białek i cukru pudru ubijamy pianę. Wsypujemy do niej krojone orzechy, mieszamy i wykładamy na marmoladę na obydwa ciasta - pieczemy do 20 minut w 180 stopniach.
Ciasto z kokosem: Białka ubijamy na sztywną pianę wraz z cukrem. Na końcu wsypujemy proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe.
Masa: Kawę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy mielone orzechy, kawę i alkohol. Przełożenie ciasta: Ciasto- połowa kremu- ciasto kokosowe- pozostały krem- ciasto pianą w stronę masy- dekorujemy dowolnie