Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 111
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31269
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 111
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31269
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy łyżką. Dzielimy na 2 części i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut w foremce 25/36. Można upiec w całości i przekroić na pół.
Biszkopt orzechowy: Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę pszenną zmieszaną z proszkiem do pieczenia, bułką tartą i mielonymi orzechami. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 15 minut.
Masa kawowa: Masło ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem. Wsypujemy orzechy i kawę rozpuszczalną. Miksujemy.
Przełożenie: Biszkopt kakaowy- masa kawowa- biszkopt orzechowy- masa kawowa- biszkopt kakaowy- polewa- potrzepujemy dekoracyjnie orzeszkami arachidowymi.