Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4291
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417005
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4291
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417005
Składniki
Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy łyżką. Dzielimy na 2 części i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut w foremce 25/36. Można upiec w całości i przekroić na pół.
Biszkopt orzechowy: Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę pszenną zmieszaną z proszkiem do pieczenia, bułką tartą i mielonymi orzechami. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 15 minut.
Masa kawowa: Masło ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem. Wsypujemy orzechy i kawę rozpuszczalną. Miksujemy.
Przełożenie: Biszkopt kakaowy- masa kawowa- biszkopt orzechowy- masa kawowa- biszkopt kakaowy- polewa- potrzepujemy dekoracyjnie orzeszkami arachidowymi.