Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i podzielne ciasto dla miłośników orzechów
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85279
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2576
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10017
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4060
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7141
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85279
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2576
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10017
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4060
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7141
Składniki
Masło rozetrzeć mikserem, dodać żółtka, wodę i mąkę, zarobić ciasto i dać na 2 godz do lodówki. Od razu mówię, że do ciasta nie daje się cukru, ani proszku do pieczenia, to nie pomyłka.Po 2 godz ciasto dzielimy na 2 części i wałkujemy 2 placki.
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, białka ubijamy na pianę, łączymy, dodajemy orzechy, delikatnie mieszamy, wylewamy na pierwsze ciasto i przykrywamy drugim
Pieczemy ok 50 min w temp 190"