Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny jak chmurka, puszysty krem, chrupiące ciasteczka z orzechami i słodkie, soczyste figi to połączenie wprost idealne.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 978
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4599
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1246
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 978
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4599
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1246
Składniki
Ciasteczka i orzechy rozdrobnić w malakserze na piasek. Śmietanę ubić na sztywno, dodać masę kajmakową i krótko zmiksować do połączenia się składników. 2 figi pokroić na plasterki, 1 na ósemki lub ćwiartki. Na ściankach szklanek/pucharków ułożyć plasterki fig i układać naprzemiennie: warstwę ciastek z orzechami, krem, ciastka, krem. Na wierzch wysypać resztę ciastek i udekorować cząstkami fig. Schodzić przed podaniem.
Rady: Słodkość deseru możecie regulować dodając mniej lub więcej masy kajmakowej według własnych preferencji.