Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny jak chmurka, puszysty krem, chrupiące ciasteczka z orzechami i słodkie, soczyste figi to połączenie wprost idealne.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2930
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 881
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2423
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6742
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2930
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 881
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2423
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6742
Składniki
Ciasteczka i orzechy rozdrobnić w malakserze na piasek. Śmietanę ubić na sztywno, dodać masę kajmakową i krótko zmiksować do połączenia się składników. 2 figi pokroić na plasterki, 1 na ósemki lub ćwiartki. Na ściankach szklanek/pucharków ułożyć plasterki fig i układać naprzemiennie: warstwę ciastek z orzechami, krem, ciastka, krem. Na wierzch wysypać resztę ciastek i udekorować cząstkami fig. Schodzić przed podaniem.
Rady: Słodkość deseru możecie regulować dodając mniej lub więcej masy kajmakowej według własnych preferencji.