Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delicje. (Potrzebny specjalny wypiekacz.)
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 769
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2080
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4073
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 769
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2080
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4073
Składniki
Z podanych składników zagnieśc ciasto. Wypiekacz posmarowac tłuszczem. następnie do rozgrzanego wypiekacza nakładac po łyżeczce ciasta. Piec z obu stron (ok. 3 min.). Wystudzic. Przygotowac masę: masło utrzec z cukrem, dodawac kolejno żółtka, połączyc z orzechami i kakao. Masą napełnic ciastkowe skorupki i złożyc nz wzór "włoskich orzechów".. Zamiast orzechów można użyc bakalie. Można polac polewą czekoladową.