Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , które na pewno masz w domu , w przepisie wykorzystałam owoce sezonowe rabarbar i truskawki ale możesz użyć każdego rodzaju owoców sezonowych , które masz pod ręką lub mrożonych a do tego chrupiąca kruszonka Przepis zaczerpnięty https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-ciasto-oszczedne,1969367,smaker.html
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 23
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6729
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 23
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6729
Składniki
W misce wymieszaj mąkę , proszek , sodę i sól . W osobnej misce utrzyj masło , cukier i cukier waniliowy, następnie wbijaj po jednym jajku i żółtko . Wymieszaj .
Do mokrych składników dodaj suche a następnie maślankę .Mieszaj do połączenia składników .
Formę do pieczenia o wymiarach 20x 30 wyłóż papierem do pieczenia , przelej ciasto na wierzch ułóż pokrojony rabarbar i truskawki .
Z podanych składników zagnieść kruszonkę . Kruszonką posyp wierzch ciasta .Ciasto wstaw do nagrzanego do 180 st piekarnika i piec około 45 minut lub do suchego patyczka. Smacznego