Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja makowca - zamiast mąki używamy otrąb. Dodatek jabłek sprawia, że ciasto jest wilgotne i bardzo smaczne :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 397
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 913
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14479
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 397
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 913
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14479
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy na małą kosteczkę. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy pokrojone jabłka i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Pieczemy 50 min w 180 st. Przed wyjęciem z piekarnika warto sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Gotowe wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce. Zimne polewamy roztopioną czekoladą. Smacznego!