Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja makowca - zamiast mąki używamy otrąb. Dodatek jabłek sprawia, że ciasto jest wilgotne i bardzo smaczne :)
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 169
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3653
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 169
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3653
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy na małą kosteczkę. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy pokrojone jabłka i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Pieczemy 50 min w 180 st. Przed wyjęciem z piekarnika warto sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Gotowe wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce. Zimne polewamy roztopioną czekoladą. Smacznego!