Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser, niski kosztowo a wybitny smak.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 56
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4355
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 204
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 56
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4355
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 204
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy na ćwiartki
Śliwki drylujemy i również kroimy na ćwiartki
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto musi być o temperaturze pokojowej, rozwijamy i kładziemy na rozłożonym papierze, kroimy na większe kwadraty. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim ciasto francuskie. Następnie kładziemy przygotowane ćwiartki owoców na przemian. Posypujemy cukrem ja użyłem brązowy. Rozgrzewamy piekarnik do 220 st C i wstawiamy na około 1 godzinę, obserwujemy.
Jak ciasto się piecze gotujemy wodę i wrzątkiem zalewamy 4 łyżki cukru pudru mieszamy.
Jak ciasto nabierze złotego koloru i trochę urośnie tzn., że wyjmujemy ciasto z piekarnika. Odstawiamy i czekamy, aż wystygnie. Po tym czasie smarujemy przygotowanym lukrem i życzę smacznego