Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser, niski kosztowo a wybitny smak.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12515
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5257
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12515
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5257
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy na ćwiartki
Śliwki drylujemy i również kroimy na ćwiartki
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto musi być o temperaturze pokojowej, rozwijamy i kładziemy na rozłożonym papierze, kroimy na większe kwadraty. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim ciasto francuskie. Następnie kładziemy przygotowane ćwiartki owoców na przemian. Posypujemy cukrem ja użyłem brązowy. Rozgrzewamy piekarnik do 220 st C i wstawiamy na około 1 godzinę, obserwujemy.
Jak ciasto się piecze gotujemy wodę i wrzątkiem zalewamy 4 łyżki cukru pudru mieszamy.
Jak ciasto nabierze złotego koloru i trochę urośnie tzn., że wyjmujemy ciasto z piekarnika. Odstawiamy i czekamy, aż wystygnie. Po tym czasie smarujemy przygotowanym lukrem i życzę smacznego