Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser, niski kosztowo a wybitny smak.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 104
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 104
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 211
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy na ćwiartki
Śliwki drylujemy i również kroimy na ćwiartki
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto musi być o temperaturze pokojowej, rozwijamy i kładziemy na rozłożonym papierze, kroimy na większe kwadraty. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim ciasto francuskie. Następnie kładziemy przygotowane ćwiartki owoców na przemian. Posypujemy cukrem ja użyłem brązowy. Rozgrzewamy piekarnik do 220 st C i wstawiamy na około 1 godzinę, obserwujemy.
Jak ciasto się piecze gotujemy wodę i wrzątkiem zalewamy 4 łyżki cukru pudru mieszamy.
Jak ciasto nabierze złotego koloru i trochę urośnie tzn., że wyjmujemy ciasto z piekarnika. Odstawiamy i czekamy, aż wystygnie. Po tym czasie smarujemy przygotowanym lukrem i życzę smacznego