Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto zachwyca od pierwszego kęsa.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 120
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 213
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 71
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 2950
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 128
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 120
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 213
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 71
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 2950
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 128
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 3 jajka ubić na puszysto z 12 dag cukru, dodać 12 dag mąki tortowej, 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej , 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, wymieszać, dodać czekoladę i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić.
Rukolę zblendować. 3 jajka ubić na puszysto z 12 dag cukru , dodać 12 dag mąki tortowej, 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia , wymieszać, dodać zblendowaną rukolę i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia , wlać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić. Ciasto czekoladowe posmarować jabłkami z pigwą.
Ciasto zielone przekroić na połowę , jedną ułożyć na jabłka , posmarować konfiturą malinową , przykryć drugą połową. Syrop odlać z brzoskwiń , 1 szklanka , dodać 1 szklankę wody, zagotować i rozpuścić galaretki, pozostawić do stężenia.2 połówki brzoskwiń pokroić w plastry, pozostałe zblendować na mus. Śmietanę ubić na sztywno , dodać serek oraz mus z brzoskwiń wymieszać, dodać tężejącą galaretkę i wymieszać. 1/3 masy wyłożyć na ciasto i ułożyć plastry brzoskwiń.
Przykryć pozostałą masą , posypać słupkami migdałowymi.
Schłodzić 4 godziny, pokroić na porcje.