Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto zachwyca od pierwszego kęsa.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 3 jajka ubić na puszysto z 12 dag cukru, dodać 12 dag mąki tortowej, 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej , 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, wymieszać, dodać czekoladę i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić.
Rukolę zblendować. 3 jajka ubić na puszysto z 12 dag cukru , dodać 12 dag mąki tortowej, 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia , wymieszać, dodać zblendowaną rukolę i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia , wlać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić. Ciasto czekoladowe posmarować jabłkami z pigwą.
Ciasto zielone przekroić na połowę , jedną ułożyć na jabłka , posmarować konfiturą malinową , przykryć drugą połową. Syrop odlać z brzoskwiń , 1 szklanka , dodać 1 szklankę wody, zagotować i rozpuścić galaretki, pozostawić do stężenia.2 połówki brzoskwiń pokroić w plastry, pozostałe zblendować na mus. Śmietanę ubić na sztywno , dodać serek oraz mus z brzoskwiń wymieszać, dodać tężejącą galaretkę i wymieszać. 1/3 masy wyłożyć na ciasto i ułożyć plastry brzoskwiń.
Przykryć pozostałą masą , posypać słupkami migdałowymi.
Schłodzić 4 godziny, pokroić na porcje.