Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto zachwyca od pierwszego kęsa.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2976
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 261
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 129
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2976
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 261
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 129
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 3 jajka ubić na puszysto z 12 dag cukru, dodać 12 dag mąki tortowej, 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej , 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, wymieszać, dodać czekoladę i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić.
Rukolę zblendować. 3 jajka ubić na puszysto z 12 dag cukru , dodać 12 dag mąki tortowej, 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia , wymieszać, dodać zblendowaną rukolę i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia , wlać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić. Ciasto czekoladowe posmarować jabłkami z pigwą.
Ciasto zielone przekroić na połowę , jedną ułożyć na jabłka , posmarować konfiturą malinową , przykryć drugą połową. Syrop odlać z brzoskwiń , 1 szklanka , dodać 1 szklankę wody, zagotować i rozpuścić galaretki, pozostawić do stężenia.2 połówki brzoskwiń pokroić w plastry, pozostałe zblendować na mus. Śmietanę ubić na sztywno , dodać serek oraz mus z brzoskwiń wymieszać, dodać tężejącą galaretkę i wymieszać. 1/3 masy wyłożyć na ciasto i ułożyć plastry brzoskwiń.
Przykryć pozostałą masą , posypać słupkami migdałowymi.
Schłodzić 4 godziny, pokroić na porcje.