Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki i migdałowa chrupiąca kruszonka, mniamm
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9963
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2587
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1726
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 648
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3839
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9963
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2587
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1726
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 648
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3839
Składniki
Miękkie masło miksujemy z cukrami, dodajemy stopniowo po jednym jajku. Następnie po łyżce mąki przesianej z proszkiem do pieczenia i skrobię ziemniaczaną. Na ciasto układamy wypestkowane śliwki. Składniki na kruszonkę mieszamy ze sobą, najlepiej rękoma tak połączyć, aby powstała niezbita, krucha konsystencja. Kruszonką posypujemy ciasto. Piec 170* 45-50 minut. Smacznego.