Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki i migdałowa chrupiąca kruszonka, mniamm
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 958
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1934
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6498
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 958
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1934
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6498
Składniki
Miękkie masło miksujemy z cukrami, dodajemy stopniowo po jednym jajku. Następnie po łyżce mąki przesianej z proszkiem do pieczenia i skrobię ziemniaczaną. Na ciasto układamy wypestkowane śliwki. Składniki na kruszonkę mieszamy ze sobą, najlepiej rękoma tak połączyć, aby powstała niezbita, krucha konsystencja. Kruszonką posypujemy ciasto. Piec 170* 45-50 minut. Smacznego.