Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki i migdałowa chrupiąca kruszonka, mniamm
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 698
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 250
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 438
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5388
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 698
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 250
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 438
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5388
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 243
Składniki
Miękkie masło miksujemy z cukrami, dodajemy stopniowo po jednym jajku. Następnie po łyżce mąki przesianej z proszkiem do pieczenia i skrobię ziemniaczaną. Na ciasto układamy wypestkowane śliwki. Składniki na kruszonkę mieszamy ze sobą, najlepiej rękoma tak połączyć, aby powstała niezbita, krucha konsystencja. Kruszonką posypujemy ciasto. Piec 170* 45-50 minut. Smacznego.