Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tęczowy, owocowy tort. Idealny na dzień mamy, dzień dziecka - co tam, świetny na każdą okazję ;)
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Składniki
Upiec biszkopt ciemny i jasny - blaszka 25 cm Biszkopt ciemny: Białka ubić na pianę, pod koniec dodawać cukier, potem żółtka. Na końcu przesiać mąkę i kakao i delikatnie wymieszać szpatułką. Piec około 30 minut w temp. 180.st. Wyjąć, wystudzić, przeciąć na 2 krążki. W ten sam sposób upiec biszkopt jasny. Po wystudzeniu już go nie przecinałam.
Ubić śmietanę, pod koniec delikatnie dosłodzić do smaku i wsypać łyżeczkę cynamonu. Galaretki rozpuścić, każdą w szklance wody. Ostudzić, ale tak aby do końca nie stężały. Owoce umyć, ananasa odsączyć. Wszystkie owoce oprócz borówek drobno pokroić.
Przekładanie: blat ciemny - połowa masy śmietanowej z cynamonem - pokrojone truskawki- blat jasny skropiony sokiem z cytryny- dżem truskawkowy na całym białym blacie- blat ciemny- pozostała część masy śmietanowej - owoce- tężejące galaretki Schłodzić w lodówce przez kilka godzin. P.S Mimo, że użyłam kiwi i ananasa galaretki stężały, bo zrobiłam je w mniejszej ilości wody. Nie były takie idealne jak powinny być, ale smakowały wyśmienicie:)