Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smacze. Zrobienie ciasteczek zajmuje dosłownie kilka chwil i są bardzo łatwe. Mogą być dobrą przekąską w czasie wycieczki, spotkania towarzyskiego, imprezy.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1056
Polecam.
Odsłon: 1007
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 823
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1056
Polecam.
Odsłon: 1007
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 823
Składniki
W miseczce wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać roztrzepane jajka i rozpuszczone masło. Masę wyrobić. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i następnie spłaszczać. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 min. Ciasteczka wystudzić. Już można zajadać. Można też zapakować do pudełka i zabrać na wyjazd. Smacznego