Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich pączków jeszcze nie jedliście, puszyste, delikatne ciasto drożdżowe z nadzieniem z wiśniowym. Szybki sposób i bardzo prosty a co najważniejsze bez oleju i stania przy patelni.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1283
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1720
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 107
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 514
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1283
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1720
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 107
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 514
Składniki
1. Meko lekko podgrzewam i wszystkie składnik na rozczyn łączę ze sobą, mieszając żeby nie powstały grudki i odstawiam do wyrośnięcia. 2. Mąkę, sól wsypuje do większej miski, wbijam żółtka, wlewam rozpuszczone z cukrem, ostudzone masło, pozostałe mleko i wyrośnięty rozczyn. Wyrabiam ciasto i odstawiam do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
3. Następnie ciasto wykładam na blat oprószony mąką i rozwałkowuje ciasto grubości 1, 5 cm. Wycinam kółka i na środku umieszczam po łyżeczce dżemu 4. Zwijam ciasto do góry, zlepiam brzegi tak żeby powstały nam okrągłe kule.
5. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
6. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem. 7. Gotowe. 8. Smacznego.