Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich pączków jeszcze nie jedliście, puszyste, delikatne ciasto drożdżowe z nadzieniem z powideł śliwkowych. Szybki sposób i bardzo prosty, idealne na tłusty czwartek.
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 182
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 327
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 611
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 182
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 327
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 611
Składniki
1. Meko lekko podgrzewam i wszystkie składnik na rozczyn łączę ze sobą, mieszając żeby nie powstały grudki i odstawiam do wyrośnięcia. 2. Mąkę, sól wsypuje do większej miski, wbijam żółtka, wlewam rozpuszczone z cukrem, ostudzone masło, pozostałe mleko, spirytus i wyrośnięty rozczyn. Wyrabiam ciasto i odstawiam do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
3. Następnie ciasto wykładam na blat oprószony mąką i rozwałkowuje ciasto grubości 1, 5 cm. Wycinam kółka i na środku umieszczam po łyżeczce powideł.
4. Zwijam ciasto do góry, zlepiam brzegi tak żeby powstały nam okrągłe kule.
5. Smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem. 7. Gotowe. 8. Smacznego.