Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dzisiaj Wam bardzo pyszne pączki z sezamem i pysznym nadzieniem ananasowym. Robi się je bardzo szybko i nie trzeba czekać, aż ciasto wyrośnie.
wałek, miska, sitko, rondel do smażenia,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1798
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1532
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1957
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1798
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1532
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1957
Składniki
Ananasa odsączamy z soku i drobno siekamy. Następnie przekładamy do garnka dodajemy cukier i miód. Gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając przez około 5 minut. Odstawiamy i studzimy. Do miski wkładamy wszystkie składniki ciasta i dokładnie wyrabiamy do połączenia. Ciasto dzielimy na kulki wielkości trochę większej od orzecha włoskiego. Każdą kulkę rozkładamy na placek ,tył placka obtaczamy w ziarenkach sezamu, a na górę pośrodku nakładamy porcję nadzienia. Placki zlepiamy formując pączki. Smażymy na oleju nagrzanym do 160 stopni, aż nabiorą złocistego koloru (4 -5 minut) obracając je. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym. Rada; Kulki można rozwałkować, nałożyć nadzienie, zlepić i dopiero obtaczać w sezamie (jak komu wygodniej).