Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dzisiaj Wam bardzo pyszne pączki z sezamem i pysznym nadzieniem ananasowym. Robi się je bardzo szybko i nie trzeba czekać, aż ciasto wyrośnie.
wałek, miska, sitko, rondel do smażenia,
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25123
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25123
Składniki
Ananasa odsączamy z soku i drobno siekamy. Następnie przekładamy do garnka dodajemy cukier i miód. Gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając przez około 5 minut. Odstawiamy i studzimy. Do miski wkładamy wszystkie składniki ciasta i dokładnie wyrabiamy do połączenia. Ciasto dzielimy na kulki wielkości trochę większej od orzecha włoskiego. Każdą kulkę rozkładamy na placek ,tył placka obtaczamy w ziarenkach sezamu, a na górę pośrodku nakładamy porcję nadzienia. Placki zlepiamy formując pączki. Smażymy na oleju nagrzanym do 160 stopni, aż nabiorą złocistego koloru (4 -5 minut) obracając je. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym. Rada; Kulki można rozwałkować, nałożyć nadzienie, zlepić i dopiero obtaczać w sezamie (jak komu wygodniej).