Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser, który sprawi radość w szczególności dzieciom, ale i u dorosłego wywoła z pewnością uśmiech.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 390
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 288
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 426
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1645
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 390
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 288
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 426
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1645
Składniki
Rozłożyć jeden arkusz ciasta francuskiego i posmarować go czekoladowym kremem. Przykryć posmarowany arkusz drugim płatem ciasta francuskiego. Na środku położyć miseczkę i odrysować ją i odciąć nożem, z tym, że nie w całości tylko łuk od góry i łuk od dołu. Po bokach zrobiłam kształt trapezu i każdy owy kawałek podzieliłam nożem na cztery (tak żeby pajączek miał osiem wszystkich nóżek). Każdą pajęczą odnogę poskręcałam, wywinęłam. Wyciętego pająka posmarowałam rozbełtanym jajkiem z wierzchu. Wstawiłam pająka do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam stawonoga przez około 20 - 25 minut, aż się ładnie zarumienił. Po upieczeniu czekoladowe drażetki ułożyłam i przyczepiłam na tułowiu pająka robiąc mu oczy, nosek i uśmiech (starszy Syn ochoczo pomagał, zjadając przy tym większość drażetek). Drażetki przyczepiłam podklejając, smarując je od spodu odrobiną kremu czekoladowego.