Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
STRASZNIE STRASZNE migdałowe ciasteczka ;-D
Polecam.
Odsłon: 362
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1295
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 535
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1922
Polecam.
Odsłon: 362
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1295
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 535
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1922
Składniki
Migdały zalać wrzątkiem i odstawić na kilkanaście minut,następnie je obrać i pokroić na połówki. Masło utrzeć z cukrem (miksować na puszystą masę) Wbić jedno całe jajko ,a z drugiego tylko żółtko. Zmiksować. Następnie wlać zapach migdałowy, wsypać 1 szkl mąki i proszek. Wyjąć przygotowaną masę i ugniatając ręcznie dodawać resztę mąki. Po szybkim wyrobieniu włożyć ciasto do lodówki na ok 30 min. Należy pamiętać,że im dłużej będziemy masakrować kruche ciasto to w efekcie końcowym ciasteczka będą twarde. Po schłodzeniu ciasta odrywamy kawałki,z których formujemy wałeczki (tak jak na kopytka). Następnie odrywamy/odkrawamy pożądane długości naszych strasznych paluchów i na jednej z końcówek przyklejamy białkiem połówkę migdała.Nożykiem nacinamy zagłębienia tworząc linie zgięć palcy. Układamy ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do gorącego piekarnika (200) na ok 12-15 min. Po upieczeniu i ostygnięciu można udekorować dżemem...aby ciastka wyglądały MAKABRYCZNIE ;-)
SMACZNEGO ! ! !