Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
STRASZNIE STRASZNE migdałowe ciasteczka ;-D
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231618
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4893
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36050
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1325
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231618
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4893
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36050
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1325
        
        
                Składniki
Migdały zalać wrzątkiem i odstawić na kilkanaście minut,następnie je obrać i pokroić na połówki. Masło utrzeć z cukrem (miksować na puszystą masę) Wbić jedno całe jajko ,a z drugiego tylko żółtko. Zmiksować. Następnie wlać zapach migdałowy, wsypać 1 szkl mąki i proszek. Wyjąć przygotowaną masę i ugniatając ręcznie dodawać resztę mąki. Po szybkim wyrobieniu włożyć ciasto do lodówki na ok 30 min. Należy pamiętać,że im dłużej będziemy masakrować kruche ciasto to w efekcie końcowym ciasteczka będą twarde. Po schłodzeniu ciasta odrywamy kawałki,z których formujemy wałeczki (tak jak na kopytka). Następnie odrywamy/odkrawamy pożądane długości naszych strasznych paluchów i na jednej z końcówek przyklejamy białkiem połówkę migdała.Nożykiem nacinamy zagłębienia tworząc linie zgięć palcy. Układamy ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do gorącego piekarnika (200) na ok 12-15 min. Po upieczeniu i ostygnięciu można udekorować dżemem...aby ciastka wyglądały MAKABRYCZNIE ;-)
SMACZNEGO ! ! !