Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Weekend nadchodzi niech nam miło czas osłodzi.
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 3608
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 39
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 107
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 1031
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 3608
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 39
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 107
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 1031
Składniki
Gotowe ciasto francuskie przeciąć w załóż na dwa paski
I w poprzek paski około 3 cm.
Każdy pasek posmarować powidłami śliwkowymi
Zlepić 2 boki
I zawijać w przeciwnym kierunku robiąc sprężynkę.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Jajko roztrzepać widelcem,
Smarować paluszki.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 minut w zależności od piekarnika.
Wspaniałe chrupiące paluszki dla dzieci i nie tylko.