Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Weekend nadchodzi niech nam miło czas osłodzi.
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 10
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 133
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 204
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 317
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 10
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 133
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 204
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 317
Składniki
Gotowe ciasto francuskie przeciąć w załóż na dwa paski
I w poprzek paski około 3 cm.
Każdy pasek posmarować powidłami śliwkowymi
Zlepić 2 boki
I zawijać w przeciwnym kierunku robiąc sprężynkę.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Jajko roztrzepać widelcem,
Smarować paluszki.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 minut w zależności od piekarnika.
Wspaniałe chrupiące paluszki dla dzieci i nie tylko.