Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Weekend nadchodzi niech nam miło czas osłodzi.
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 524
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 669
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 524
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 669
Składniki
Gotowe ciasto francuskie przeciąć w załóż na dwa paski
I w poprzek paski około 3 cm.
Każdy pasek posmarować powidłami śliwkowymi
Zlepić 2 boki
I zawijać w przeciwnym kierunku robiąc sprężynkę.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Jajko roztrzepać widelcem,
Smarować paluszki.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 minut w zależności od piekarnika.
Wspaniałe chrupiące paluszki dla dzieci i nie tylko.