Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4160
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4160
Składniki
Umyty bób ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru ok 15 min. Wyrzucić na sito i przestudzić. Jeśli jest młodziutki nie trzeba obierać ze skórki. Rozgnieść dokładnie widelcem i dodać pokrojone drobno pomidory. Dodać posiekany koperek i wymieszać. Dodać pieprz i sól. Farsz musi mieć wyrazisty smak. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na cztery części i wałkować na placki Z placków wykrawać krążki. Na krążki nakładać łyżkę farszu i zalepiać. Wrzucać na gotującą się, osoloną wodę z dodatkiem 2 łyżek oleju. Gotować 3-4 minuty. Wyjmować pierogi na płaski półmisek. Podawać ze skwarkami z wędzonego boczku. Smacznego. Porady Młody bób ma delikatną skórkę i łatwo się rozgniecie widelcem. Ze starszego bobu trzeba zdjąć skórkę, albo przepuścić przez maszynkę o drobnych oczkach.