Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2293
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1415
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 525
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3575
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1261
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2293
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1415
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 525
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3575
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1261
Składniki
Umyty bób ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru ok 15 min. Wyrzucić na sito i przestudzić. Jeśli jest młodziutki nie trzeba obierać ze skórki. Rozgnieść dokładnie widelcem i dodać pokrojone drobno pomidory. Dodać posiekany koperek i wymieszać. Dodać pieprz i sól. Farsz musi mieć wyrazisty smak. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na cztery części i wałkować na placki Z placków wykrawać krążki. Na krążki nakładać łyżkę farszu i zalepiać. Wrzucać na gotującą się, osoloną wodę z dodatkiem 2 łyżek oleju. Gotować 3-4 minuty. Wyjmować pierogi na płaski półmisek. Podawać ze skwarkami z wędzonego boczku. Smacznego. Porady Młody bób ma delikatną skórkę i łatwo się rozgniecie widelcem. Ze starszego bobu trzeba zdjąć skórkę, albo przepuścić przez maszynkę o drobnych oczkach.