Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 230
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 130
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 137
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 230
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 130
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 137
Składniki
Umyty bób ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru ok 15 min. Wyrzucić na sito i przestudzić. Jeśli jest młodziutki nie trzeba obierać ze skórki. Rozgnieść dokładnie widelcem i dodać pokrojone drobno pomidory. Dodać posiekany koperek i wymieszać. Dodać pieprz i sól. Farsz musi mieć wyrazisty smak. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na cztery części i wałkować na placki Z placków wykrawać krążki. Na krążki nakładać łyżkę farszu i zalepiać. Wrzucać na gotującą się, osoloną wodę z dodatkiem 2 łyżek oleju. Gotować 3-4 minuty. Wyjmować pierogi na płaski półmisek. Podawać ze skwarkami z wędzonego boczku. Smacznego. Porady Młody bób ma delikatną skórkę i łatwo się rozgniecie widelcem. Ze starszego bobu trzeba zdjąć skórkę, albo przepuścić przez maszynkę o drobnych oczkach.