Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4802
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12076
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3160
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 888
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4802
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12076
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3160
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 888
Składniki
Umyty bób ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru ok 15 min. Wyrzucić na sito i przestudzić. Jeśli jest młodziutki nie trzeba obierać ze skórki. Rozgnieść dokładnie widelcem i dodać pokrojone drobno pomidory. Dodać posiekany koperek i wymieszać. Dodać pieprz i sól. Farsz musi mieć wyrazisty smak. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na cztery części i wałkować na placki Z placków wykrawać krążki. Na krążki nakładać łyżkę farszu i zalepiać. Wrzucać na gotującą się, osoloną wodę z dodatkiem 2 łyżek oleju. Gotować 3-4 minuty. Wyjmować pierogi na płaski półmisek. Podawać ze skwarkami z wędzonego boczku. Smacznego. Porady Młody bób ma delikatną skórkę i łatwo się rozgniecie widelcem. Ze starszego bobu trzeba zdjąć skórkę, albo przepuścić przez maszynkę o drobnych oczkach.