Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję smaczne, zdrowe, bezmięsne danie.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14600
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19665
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14600
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19665
Składniki
Umyty bób ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru. Płatki jaglane przelać ciepłą wodą na sicie żeby pozbyć się goryczki. Zalać gorącą wodą tak, żeby płatki były przykryte i pozostawić na ok 10 min. Ugotowane jajka zetrzeć na tarce. Przygotowane składniki pomieszać dodając koperek, natkę, szczypiorek, zioła prowansalskie, czosnek, jajka, sól, pieprz. Całość wyrobić i formować kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor. Smacznego.