Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca i jednocześnie miękka beza połączona z kremem z dodatkiem kakao. I dużo świeżych owoców.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1061
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4708
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1359
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1061
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4708
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1359
Składniki
Białka ubijać z cukrem (250g) aż będą błyszczące, dodać powoli ocet i mąkę i delikatnie wymieszać.
Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Ubite białka wyłożyć na papier tworząc koło o średnicy do 24-26 cm (albo mniejsze, wtedy torcik będzie wyższy). Wstawić do piekarnika i od razu zredukować temperaturę do 100 stopni. Piec 75 minut. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić bezę do ostygnięcia.
Śmietanę ubić na sztywno. W drugiej misce zmiksować mascarpone z cukrem (3 łyżki) i kakao, dodać śmietanę i wymieszać. Krem wyłożyć na ostudzoną bezę. Na wierzchu poukładać owoce. Smacznego :)