Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha takie ciasto do kawy w sam raz!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8032
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1158
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4517
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 526
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8032
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1158
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4517
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 526
Składniki
Ciasto: Z maki, żółtek, margaryny, cukru pudru, proszku do pieczenia i cukru waniliowego zagniatamy ciasto. 1/3 część ciasta wkładamy do zamrażalnika, pozostałe wykładamy na foremkę o wymiarach 25/36 i zapiekamy 15 minut w 180 stopniach.
Masa gruszkowa: Gruszki myjemy i obieramy, kroimy w kostkę, dusimy na ogniu z cukrem i wodą. W niewielkiej ilości wody rozrabiamy budyń i wlewamy go do gruszek, chwilkę gotujemy ściągamy i studzimy. Czekoladę kroimy w kostkę i mieszamy z gruszkami.
Pianka: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, pod koniec wsypujemy budynie w proszku i wlewamy olej. Gruszki wykładamy na ciasto a na nie wykładamy pianę. Ciasto pieczemy do 40 minut.