Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha takie ciasto do kawy w sam raz!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Ciasto: Z maki, żółtek, margaryny, cukru pudru, proszku do pieczenia i cukru waniliowego zagniatamy ciasto. 1/3 część ciasta wkładamy do zamrażalnika, pozostałe wykładamy na foremkę o wymiarach 25/36 i zapiekamy 15 minut w 180 stopniach.
Masa gruszkowa: Gruszki myjemy i obieramy, kroimy w kostkę, dusimy na ogniu z cukrem i wodą. W niewielkiej ilości wody rozrabiamy budyń i wlewamy go do gruszek, chwilkę gotujemy ściągamy i studzimy. Czekoladę kroimy w kostkę i mieszamy z gruszkami.
Pianka: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, pod koniec wsypujemy budynie w proszku i wlewamy olej. Gruszki wykładamy na ciasto a na nie wykładamy pianę. Ciasto pieczemy do 40 minut.