Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha takie ciasto do kawy w sam raz!
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2117
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 425
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1187
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 49
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32454
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 132
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2117
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 425
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1187
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 49
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32454
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 132
Składniki
Ciasto: Z maki, żółtek, margaryny, cukru pudru, proszku do pieczenia i cukru waniliowego zagniatamy ciasto. 1/3 część ciasta wkładamy do zamrażalnika, pozostałe wykładamy na foremkę o wymiarach 25/36 i zapiekamy 15 minut w 180 stopniach.
Masa gruszkowa: Gruszki myjemy i obieramy, kroimy w kostkę, dusimy na ogniu z cukrem i wodą. W niewielkiej ilości wody rozrabiamy budyń i wlewamy go do gruszek, chwilkę gotujemy ściągamy i studzimy. Czekoladę kroimy w kostkę i mieszamy z gruszkami.
Pianka: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, pod koniec wsypujemy budynie w proszku i wlewamy olej. Gruszki wykładamy na ciasto a na nie wykładamy pianę. Ciasto pieczemy do 40 minut.