Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha takie ciasto do kawy w sam raz!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 149
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 824
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 149
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 824
Składniki
Ciasto: Z maki, żółtek, margaryny, cukru pudru, proszku do pieczenia i cukru waniliowego zagniatamy ciasto. 1/3 część ciasta wkładamy do zamrażalnika, pozostałe wykładamy na foremkę o wymiarach 25/36 i zapiekamy 15 minut w 180 stopniach.
Masa gruszkowa: Gruszki myjemy i obieramy, kroimy w kostkę, dusimy na ogniu z cukrem i wodą. W niewielkiej ilości wody rozrabiamy budyń i wlewamy go do gruszek, chwilkę gotujemy ściągamy i studzimy. Czekoladę kroimy w kostkę i mieszamy z gruszkami.
Pianka: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, pod koniec wsypujemy budynie w proszku i wlewamy olej. Gruszki wykładamy na ciasto a na nie wykładamy pianę. Ciasto pieczemy do 40 minut.