Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik jest po prostu pyszny...........SMACZNEGO!!!
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 232
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 699
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 90
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 891
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 362
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 232
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 699
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 90
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 891
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 362
Składniki
składniki do sernika temperatura pokojowa = mąkę przesiać do miski większej metalowej lub na stolnicę, wsypać cukier, dodać zimną margarynę, żółtka i posiekać siekaczką lub nożem, gdy składniki się połączą szybko zagnieść ciasto, poodzielić na dwie części (3/4-1/4) i tę 1/4 zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika do silikonowej formy 28 cm włożyć 3/4 ciasta, palcami wylepić dno i nakłuć widelcem, schować do lodówki na 30 minut obrany rabarbar pokroić na kawałeczki do miski, zasypać cukrem i odstawić aby puścił sok, parę razy zamieszać, następnie wysypać na durszlak, sok z rabarbaru można wykorzystać do herbaty jajka mikserem utrzeć do białości z cukrem, dodać twaróg z wiaderka (temperatura pokojowa), wsypać budyń, kaszkę manną i krótko połączyć mikserem składniki formę wyjąć z lodówki i na ciasto wyłożyć masę serową, na wierzchu rozłożyć rabarbar, z 1/4 reszty ciasta palcami odrywać kruszonkę na rabarbar piekarnik na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, sernik w formie wystudzić, najlepiej całą noc, przed podaniem posypać pudrem cukrem