Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz sernik? Jeżeli tak, koniecznie wypróbuj przepis na sernik. Ta wersja ciasta z pewnością przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom dietetycznych przepisów. Ciasto jest lekkie, proste w przygotowaniu i nie zawiera białego cukru. Co do skyrnika zamiast cukru? Aby skyrnik był słodki, nie musisz dodawać do niego cukru. Możesz wymienić go na inny naturalny słodzik, może być to miód lub syrop z agawy. Jeżeli chcesz ograniczyć kalorie wybierz ksylitol, erytrytol lub stewię. Z czym podawać skyrnik? Zastanawiasz się, jakie dodatki pasują do skyrnika? Oczywiście sam będzie smakował świetnie, możesz jednak zaserwować go ze świeżymi owocami. Najlepiej pasować będą truskawki, maliny lub borówki. Dlaczego warto jeść skyr? Skyr to jogurt pochodzący Islandii, zawiera sporo białka oraz praktycznie jest pozbawiony tłuszczu. Proteiny są niezwykle ważne w naszej diecie, ponieważ sprawiają, że po posiłku czujemy się bardziej syci. Odpowiadają także za prawidłową pracę mięśni, są także substancją budulcową organizmu. Skyr jest niskokaloryczny, dlatego świetnie sprawdzi się na diecie odchudzającej.
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 95
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 95
Składniki
Jajka umyj i oddziel białka od żółtek. W dużej misce ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę.
Do ubitej piany dodaj skyry, żółtka, wybrany słodzik, np. ksylitol lub erytrytol, budyń, aromat lub ziarna wanilii, oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj, aż powstanie gładka masa.
Formę posmaruj odrobiną tłuszczu, na dno możesz wyłożyć papier do pieczenia. Wyłóż masę i piecz przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Otwórz piekarnik i pozostaw ciasto do wystudzenia.