Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyczna babka ucierana z dodatkiem suchego maku.
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 13
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 11
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3608
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 13
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 11
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3608
Składniki
Masło ucieram z cukrem na puch dodając po jednym żółtku. Mąkę przesiewam i mieszam z proszkiem do pieczenia. Białka ubijam na sztywną pianę. Do masy maślanej dodaję mąkę z proszkiem, wymieszam, wsypuję mak i ponownie mieszam. Na końcu dodaję ubite białka i mieszam łopatką bardzo delikatnie. Formę z kominkiem smaruję tłuszczem i przekładam ciasto. Piekarnik nagrzewam do 180°C i wstawiam ciasto na około 45 min, do suchego patyczka. Upieczoną wyjmuję, odstawiam do wystygnięcia, następnie przekładam na deseczkę i posypuję cukrem pudrem .