Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyczna babka ucierana z dodatkiem suchego maku.
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3890
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 114
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 451
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 143
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 63
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3890
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 114
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 451
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 143
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 63
Składniki
Masło ucieram z cukrem na puch dodając po jednym żółtku. Mąkę przesiewam i mieszam z proszkiem do pieczenia. Białka ubijam na sztywną pianę. Do masy maślanej dodaję mąkę z proszkiem, wymieszam, wsypuję mak i ponownie mieszam. Na końcu dodaję ubite białka i mieszam łopatką bardzo delikatnie. Formę z kominkiem smaruję tłuszczem i przekładam ciasto. Piekarnik nagrzewam do 180°C i wstawiam ciasto na około 45 min, do suchego patyczka. Upieczoną wyjmuję, odstawiam do wystygnięcia, następnie przekładam na deseczkę i posypuję cukrem pudrem .