Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto babkowe z makiem. Ciasto z agrestem, kruszonką i lukrem,wyszło bardzo dobre.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4232
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11568
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6609
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5520
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13693
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4232
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11568
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6609
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5520
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13693
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z żółtkami i cukrem. Przesiać tam mąkę z proszkiem, wymieszać. Dodać mak i też wymieszać.Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem i wymieszać delikatnie z ciastem.Wylać na blaszkę 22x36 wyłożonej papierem do pieczenia.
Rozsypać agrest, można i inne owoce. Świetnie nadawały by się też mandarynki.
Rozdrobnić wszystkie składniki na kruszonkę i rozsypać do blaszki po agreście.
Piec w 175 *C ok. 50 min.
lukier-Cukier puder wymieszać z sokiem, dodając powoli gorącej wody. Tak żeby polewa był lejąca, ale nie za rzadka, ani za gęsta. Polać górę zimnego placka w esy-floresy.Dodatkowo posypałam czarnym maczkiem cukrowym.