Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na szybko. Potrzebowałem czegoś słodkiego do pracy... Idealnie się sprawdziło.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 936
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4566
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1197
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 936
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4566
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1197
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Składniki
Margarynę rozpuściłem i ostudziłem. Jajka ubiłem z cukrami na puszystą masę. Następnie dodałem przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszałem.
Do masy wsypałem mak a na koniec ostudzoną margarynę (opcjonalnie kilka rodzynek). Wymieszałem. Przelałem do foremki 35*10 cm piekłem 35 minut w 180 stopniach na termoobiegu.
Lukier zrobiłem tuż przed wylaniem go na ciasto. 3 łyżki soku z cytryny (może być sama woda) wymieszałem z 6 łyżkami cukru pudru, a dodatkowe 2 łyżki dodawałem w razie potrzeby. Ostudzone ciasto pomalowałem cukrem i natychmiast posypałem słonecznikiem, żeby się przykleił.
Przemycamy zdrowie: Do pieguska łątwo można przemycić: kurkumę, płatki owsiane, otręby, ostropest. I oczywiście słonecznik...