Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1849
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3879
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 252
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 170
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 154
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1849
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3879
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 252
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 170
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 154
Składniki
Miód podgrzewamy. Mąkę przesiewamy. Do mąki dodajemy miód, przyprawę do piernika, sodę, masło, jajka. Zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy na placki o średnicy 1/2 cm.Wycinamy foremkami pierniczki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni do zarumienienia. Potem dekorujemy wedle naszej fantazji.