Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 65
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 140
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10249
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 65
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 140
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10249
Składniki
Miód podgrzewamy. Mąkę przesiewamy. Do mąki dodajemy miód, przyprawę do piernika, sodę, masło, jajka. Zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy na placki o średnicy 1/2 cm.Wycinamy foremkami pierniczki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni do zarumienienia. Potem dekorujemy wedle naszej fantazji.