Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z ryżem po meksykańsku to połączenie soczystego kurczaka, aromatyczny...
Odsłon: 18
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 471
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1481
Kurczak z ryżem po meksykańsku to połączenie soczystego kurczaka, aromatyczny...
Odsłon: 18
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 471
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1481
Składniki
W garnku rozpuścić margarynę, miód i cukier puder. Przestudzić.
Do miski przesiać mąkę, wsypać przyprawę do pierników, wbić jajka, dodać przestudzoną masę miodowy. Sodę rozpuścić w mleku i też dodać do miski.
Wszystko dokładnie zagnieść. Jeśli ciasto byłoby zbyt gęste można dodać 1-2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany lub mleka.
Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Wykrajać dowolne kształty. Piec na papierze do pieczenia 10-11 min w temperaturze 180 st.C
Gotowe pierniczki możemy ozdobić np lukrem ( u mnie zdjęcie jeszcze przed tą czynnością ). Ucieramy na zimno sok z 1 cytryny z 1 szkl cukru pudru. Ewentualnie można dodać kilka kropli esencji np rumowej.