Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1199
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 433
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3358
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 932
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1199
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 433
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3358
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 932
Składniki
Masło, miód sztuczny i prawdziwy, cukier i przyprawę do piernika podgrzej do rozpuszczenia a następnie ostudź . Mąkę przesiej z sodą, dodaj jajko i przestudzoną masę wyrób elastyczne ciasto i włóż do lodówki na pół godziny.
Stolnicę posyp mąką, ciasto podziel na pół i rozwałkuj każdy z nich , a następnie wycinaj za pomocą dowolnych foremek dowolne kształty pierniczków. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 10 minut do zrumienienia w temperaturze 180 st. Przechowuj w szklanym lub metalowym pojemniku.