Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 331
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65148
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1024
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 331
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65148
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1024
Składniki
Masło, miód sztuczny i prawdziwy, cukier i przyprawę do piernika podgrzej do rozpuszczenia a następnie ostudź . Mąkę przesiej z sodą, dodaj jajko i przestudzoną masę wyrób elastyczne ciasto i włóż do lodówki na pół godziny.
Stolnicę posyp mąką, ciasto podziel na pół i rozwałkuj każdy z nich , a następnie wycinaj za pomocą dowolnych foremek dowolne kształty pierniczków. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 10 minut do zrumienienia w temperaturze 180 st. Przechowuj w szklanym lub metalowym pojemniku.