Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2140
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 136
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2140
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 136
Składniki
Masło, miód sztuczny i prawdziwy, cukier i przyprawę do piernika podgrzej do rozpuszczenia a następnie ostudź . Mąkę przesiej z sodą, dodaj jajko i przestudzoną masę wyrób elastyczne ciasto i włóż do lodówki na pół godziny.
Stolnicę posyp mąką, ciasto podziel na pół i rozwałkuj każdy z nich , a następnie wycinaj za pomocą dowolnych foremek dowolne kształty pierniczków. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 10 minut do zrumienienia w temperaturze 180 st. Przechowuj w szklanym lub metalowym pojemniku.