Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 823
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8916
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10528
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4747
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 823
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8916
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10528
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4747
Składniki
Masło, miód sztuczny i prawdziwy, cukier i przyprawę do piernika podgrzej do rozpuszczenia a następnie ostudź . Mąkę przesiej z sodą, dodaj jajko i przestudzoną masę wyrób elastyczne ciasto i włóż do lodówki na pół godziny.
Stolnicę posyp mąką, ciasto podziel na pół i rozwałkuj każdy z nich , a następnie wycinaj za pomocą dowolnych foremek dowolne kształty pierniczków. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 10 minut do zrumienienia w temperaturze 180 st. Przechowuj w szklanym lub metalowym pojemniku.