Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25046
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6134
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 458
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25046
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6134
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 458
Składniki
Masło, miód sztuczny i prawdziwy, cukier i przyprawę do piernika podgrzej do rozpuszczenia a następnie ostudź . Mąkę przesiej z sodą, dodaj jajko i przestudzoną masę wyrób elastyczne ciasto i włóż do lodówki na pół godziny.
Stolnicę posyp mąką, ciasto podziel na pół i rozwałkuj każdy z nich , a następnie wycinaj za pomocą dowolnych foremek dowolne kształty pierniczków. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 10 minut do zrumienienia w temperaturze 180 st. Przechowuj w szklanym lub metalowym pojemniku.