Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co roku piekę z moimi dziećmi takie pierniczki, przed świętami je dekorujemy i wieszamy na choinkę. Mamy wielka frajdę z tego wspólnego "pierniczenia"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1745
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 149
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 540
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1745
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 149
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 540
Składniki
Margarynę topimy a następnie studzimy Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i zagniatamy. Ciasto wałkujemy na grubość ok 1/2 cm i wykrawamy foremkami na różne kształty.
Gdy pierniczki mają być powieszone na choince należy zrobić w nich dziurki przed upieczeniem, ja to robię rurka do soczków, polecam sprawdzony patent. Pierniczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st. i pieczemy ok.6-8 min. Musimy uważać żeby nie przypalić. upieczone i wystudzone zamykamy szczelnie i chowamy żeby dotrwały do świąt. :D Parę dni przed świętami możemy je polukrować i przyozdobić jak kto lubi. U mnie przeważnie zostają "gołe" bo dzieci nie lubią lukru. SMACZNEGO.