Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co roku piekę z moimi dziećmi takie pierniczki, przed świętami je dekorujemy i wieszamy na choinkę. Mamy wielka frajdę z tego wspólnego "pierniczenia"
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1707
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 299
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 713
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17153
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1707
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 299
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 713
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17153
Składniki
Margarynę topimy a następnie studzimy Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i zagniatamy. Ciasto wałkujemy na grubość ok 1/2 cm i wykrawamy foremkami na różne kształty.
Gdy pierniczki mają być powieszone na choince należy zrobić w nich dziurki przed upieczeniem, ja to robię rurka do soczków, polecam sprawdzony patent. Pierniczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st. i pieczemy ok.6-8 min. Musimy uważać żeby nie przypalić. upieczone i wystudzone zamykamy szczelnie i chowamy żeby dotrwały do świąt. :D Parę dni przed świętami możemy je polukrować i przyozdobić jak kto lubi. U mnie przeważnie zostają "gołe" bo dzieci nie lubią lukru. SMACZNEGO.