Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie i aromatyczne.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13807
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 25
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10138
Szybka i smaczna
Odsłon: 13807
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 25
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10138
Składniki
Wszystkie "suche" składniki wymieszać w misce. Dodać roztrzepane jajka i śmietanę . Miód, cukier , masło i smalec roztopić, wymieszać. Ostudzić i połączyć z resztą składników. Zagnieść ciasto. Owinąć folią i odłożyć na 2 godziny by odpoczęło. Wałkować cieniutko na podsypanym mąką blacie . Wycinać kółka. Na jednym układać 2 kostki gorzkiej czekolady i przykrywać drugim. Docisnąć.Piec 8 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku . Masło zagotować z cukrem i wodą. Przestudzić. dodać mleko w proszku. Zmiksować. Odłożyć 3 łyżki . Do odłożonej masy dodać 1 łyżkę kakao. Wymieszać. Upieczone pierniczki pokryć białą masą. Po zastygnięciu - udekorować "nitkami" z ciemnej masy.