Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie i aromatyczne.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 860
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4286
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 860
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4286
Składniki
Wszystkie "suche" składniki wymieszać w misce. Dodać roztrzepane jajka i śmietanę . Miód, cukier , masło i smalec roztopić, wymieszać. Ostudzić i połączyć z resztą składników. Zagnieść ciasto. Owinąć folią i odłożyć na 2 godziny by odpoczęło. Wałkować cieniutko na podsypanym mąką blacie . Wycinać kółka. Na jednym układać 2 kostki gorzkiej czekolady i przykrywać drugim. Docisnąć.Piec 8 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku . Masło zagotować z cukrem i wodą. Przestudzić. dodać mleko w proszku. Zmiksować. Odłożyć 3 łyżki . Do odłożonej masy dodać 1 łyżkę kakao. Wymieszać. Upieczone pierniczki pokryć białą masą. Po zastygnięciu - udekorować "nitkami" z ciemnej masy.