Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idą Święta. Właśnie córka przypomniał mi o pierniczkach. To wspaniała zabawa. Wspólne dekorowanie. Jednak to córka jest głównym dekoratorem i to jej zostawiamy większość pierniczków.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 884
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4513
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1129
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 502
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3751
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 884
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4513
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1129
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 502
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3751
Składniki
W garnku roztopić masło i dodać cukier oraz miód. Kiedy wszystko się rozpuści studzimy i dodajemy resztę składników. Wyrabiamy ciasto . Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie należy dodać więcej miodu. Ciasto wstawiamy do lodówki na 30 minut aby je schłodzić (będzie się lepiej wałkowało). Podsypać delikatnie mąką i rozwałkowywać na grubość ok 4 mm i wycinać.
Nagrzać piekarnik do temp.175 stopni i piec przez ok 12 min.
Po wystudzeniu dekorować pisakami i ozdobnymi jadalnymi kulkami.