Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki Bożonarodzeniowe które wprowadzają nas już w klimat świąt,zapach pieczonych pierników unosi się po całym domu i to wprawia nas w lepszy nastrój.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4240
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7240
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85452
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4240
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7240
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85452
Składniki
Masło i miód rozpuścić w garnku,następnie odstawić do przestudzenia.
Do pojemnika dodać pozostałe składniki i przestudzone masło z miodem i wszystko razem zmiksować,lub wyrobić ręcznie. Ciasto odstawić do lodówki na ok 1 godziny.
Po wyciągnięciu ciasta z lodówki rozwałkować cieniutko w zależności jak kto lubi grubsze lub cieniutkie pierniki,wycinamy kształty naszych pierniczków. Piec w piekarniku w temperaturze 150 st około 15 min. Po przestudzeniu dekorować ,np.lukrem,czekoladą(ja zbytnio nie mam zdolności w dekorowaniu zresztą widać). Po udekorowaniu pierniczków dobrze jest przełożyć je do szczelnie zamykanego pojemnika i odłożyć aby zrobiły się miękkie i smaczne. SMACZNEGO!!!