Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki Bożonarodzeniowe które wprowadzają nas już w klimat świąt,zapach pieczonych pierników unosi się po całym domu i to wprawia nas w lepszy nastrój.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 176
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 952
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 677
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 176
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 952
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 677
Składniki
Masło i miód rozpuścić w garnku,następnie odstawić do przestudzenia.
Do pojemnika dodać pozostałe składniki i przestudzone masło z miodem i wszystko razem zmiksować,lub wyrobić ręcznie. Ciasto odstawić do lodówki na ok 1 godziny.
Po wyciągnięciu ciasta z lodówki rozwałkować cieniutko w zależności jak kto lubi grubsze lub cieniutkie pierniki,wycinamy kształty naszych pierniczków. Piec w piekarniku w temperaturze 150 st około 15 min. Po przestudzeniu dekorować ,np.lukrem,czekoladą(ja zbytnio nie mam zdolności w dekorowaniu zresztą widać). Po udekorowaniu pierniczków dobrze jest przełożyć je do szczelnie zamykanego pojemnika i odłożyć aby zrobiły się miękkie i smaczne. SMACZNEGO!!!