Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki świąteczne- dekorujmy do woli takie pierniczki, super na Święta!
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 77
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 220
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 77
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 220
Składniki
Cukier ucieramy pałką wraz z margaryną, następnie wbić jajka i żółtko i dalej ucierać aż do białości. Na stolnicę dajemy miód, sodę, proszek do pieczenia, kakao, przyprawę do piernika i mąkę i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je na ok. 4 mm i wycinamy foremkami ciasteczka. Układamy je na wysmarowaną blaszkę i pieczmy około 15 min w 160 stopniach.