Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł czas na aromatycznie i pyszne pierniczki. Uwielbiam jak w domu unosi się zapach pierników, to znak, że święta już tuż. W weekend przy pomocy moich znajomych powstały właśnie te cuda:) Nie będę dużo pisać, zapraszam od razu po przepis:)
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 50
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 50
Składniki
Miód, margarynę i cukier podgrzewać do rozpuszczenia się składników, wystudzić. Do osobnej miski wrzucić resztą składników, wlać ostygnięte wcześniej rozpuszczone składniki i dobrze wyrobić ciasto. Ciasto wałkować na max 2-3 mm. Wykrawać ciasteczka za pomocą foremek i piec w temp. 170 ºC, przez około 12 minut.