Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urok świąt to wspólne spędzanie czasu. Cudownie się go spędza podczas chociażby robienia pierniczków!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1457
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 523
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1457
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 523
Składniki
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiałam. Dodałam masło, jajko, cukier puder, miód, przyprawę do piernika. Zagniotłam ciasto i rozwałkowałam na grubość 2-3 mm. Wycinałam pierniczki i układałam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w 180 stopniach przez 8-10 minut.
Kilka pierniczków udekorowałam lukrem. Uwierciłam cukier puder z sokiem cytryny i gorącą wodą. Posmarowałam i odstawiłam do ostygnięcia. * podczas wałkowania podsypywałam ciasto mąką