Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierniczki przepis na ok.173 sztuki:)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1087
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4728
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1377
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1087
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4728
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1377
Składniki
Wszystkie składniki suche mieszamy łyżką w dużej misce
Margarynę z miodem roztapiamy na małym ogniu i pozastawiamy do ostygnięcia
Kiedy miód i margaryna nie są już gorące wrzucamy do środka jajka i mieszamy
Łączymy suche i mokre składniki.
Wyrabiamy ciasto rękami lub stojącym mikserem.
Gotowe ciasto wałkujemy na grubość kilku milimetrów, podsypując w razie potrzeby mąką.
Nastawiamy piekarnik na temperaturę ok.160-180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy na nią wykrojone foremkami pierniki.
Pierniki pieczemy około 5 -7 minut aż będą rumiane Smacznego!!!:)
Gotowe pierniczki można udekorować lukrem lub gorzką czekoladą