Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierniczki przepis na ok.173 sztuki:)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2241
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10193
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1981
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2241
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10193
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1981
Składniki
Wszystkie składniki suche mieszamy łyżką w dużej misce
Margarynę z miodem roztapiamy na małym ogniu i pozastawiamy do ostygnięcia
Kiedy miód i margaryna nie są już gorące wrzucamy do środka jajka i mieszamy
Łączymy suche i mokre składniki.
Wyrabiamy ciasto rękami lub stojącym mikserem.
Gotowe ciasto wałkujemy na grubość kilku milimetrów, podsypując w razie potrzeby mąką.
Nastawiamy piekarnik na temperaturę ok.160-180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy na nią wykrojone foremkami pierniki.
Pierniki pieczemy około 5 -7 minut aż będą rumiane Smacznego!!!:)
Gotowe pierniczki można udekorować lukrem lub gorzką czekoladą