Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są pyszne i mięciutkie, pod warunkiem że ich nie przetrzymamy dłużej w piekarniku. Należy przestrzegać czasu pieczenia.Można je przechowywać nawet do dwóch miesięcy ale w zamkniętych pojemnikach.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 128
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 317
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1331
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2432
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25749
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 128
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 317
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1331
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2432
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25749
Składniki
Wszystkie "suche" składniki wymieszać w misce. Dodać roztrzepane jajka i śmietanę . Miód, cukier , masło i smalec roztopić, wymieszać. Ostudzić i połączyć z resztą składników. Zagnieść ciasto. Owinąć folią i odłożyć na 2 godziny by odpoczęło. Wałkować cieniutko na podsypanym mąką blacie . Wycinać dowolne kształty. Piec 8 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku . Śmietanę podgrzać (ale nie zagotować). Zestawić z ognia , dodać połamane czekolady. Mieszać do rozpuszczenia. Przestudzić. Żelatynę rozmieszać w gorącej wodzie. Dodać do śmietany z rozpuszczoną czekoladą.