Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są pyszne i mięciutkie, pod warunkiem że ich nie przetrzymamy dłużej w piekarniku. Należy przestrzegać czasu pieczenia.Można je przechowywać nawet do dwóch miesięcy ale w zamkniętych pojemnikach.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4256
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6828
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4256
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6828
Składniki
Wszystkie "suche" składniki wymieszać w misce. Dodać roztrzepane jajka i śmietanę . Miód, cukier , masło i smalec roztopić, wymieszać. Ostudzić i połączyć z resztą składników. Zagnieść ciasto. Owinąć folią i odłożyć na 2 godziny by odpoczęło. Wałkować cieniutko na podsypanym mąką blacie . Wycinać dowolne kształty. Piec 8 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku . Śmietanę podgrzać (ale nie zagotować). Zestawić z ognia , dodać połamane czekolady. Mieszać do rozpuszczenia. Przestudzić. Żelatynę rozmieszać w gorącej wodzie. Dodać do śmietany z rozpuszczoną czekoladą.