Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne pierniczki idelne do lukrowania i powieszenia na choince
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 226
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 262
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 162
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 131
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2236
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 226
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 262
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 162
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 131
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2236
Składniki
Margarynę, miód, cukier, smalec, kawę, kakao, przyprawę do piernika rozpuszczamy w garnku. Masę studzimy
Mąkę przesiewamy z amoniakiem, proszkiem do pieczenia i sodą.
Suche składniki mieszamy z wystudzoną masą i jajkami
Zagniatamy gładkie ciasto.
Ciasto dzielimy na części. Rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm (trochę urosną)
Za pomocą foremek wykrawamy ciasteczka. Pieczemy ok. 8 min w temperaturze 180 st.