Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki nadziewane marmoladą z nutką róży są miękkie, aromatyczne i bardzo smaczne. Cudowny zapach pieczonych pierniczków unosi się w całym domu.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Składniki
Miód włożyć do garnka, podgrzać, dodać masło, przyprawę do pierników i kawę, wymieszać aż masło się rozpuści, ostudzić, wymieszać z żółtkami.
Sodę rozpuścić w 1 łyżce wody. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Mąki wymieszać z kakao, połączyć z płynną masą miodową, zamieszać, dodać śmietanę, sodę i pianę z białek, wymieszać, zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na kilka godzin.
Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, pozostawić na chwilę w temperaturze pokojowej. Na posypanej mąką desce rozwałkować na grubość 3-4 mm. Foremką wykrawać ciasteczka, nakładać porcję marmolady.
Przykryć drugim ciasteczkiem, delikatnie dociskając zlepić brzegi.
Pierniczki ułożyć na wyłożonej pergaminem blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 13-15 minut w temp 180 stopni.
Upieczone, zimne pierniczki oblać lukrem i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.