Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka mają niesamowity smak i aromat. Upiekliśmy je z synkiem dla specjalnego gościa – Świętego Mikołaja ;) Oczywiście część pierniczków będziemy przechowywać w zamkniętym pudełku - w miejscu nieznanym przez pozostałych członków rodziny, by dotrwały do Świąt ;)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 23
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1932
Polecam.
Odsłon: 402
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 611
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1963
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 23
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1932
Polecam.
Odsłon: 402
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 611
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1963
Składniki
Miód, cukier i masło rozpuścić, wystudzić, dodać szczyptę soli, skórkę pomarańczową, cynamon i przyprawę do piernika. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać jajka, masą miodową i zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto na grubość około pół cm. Foremkami wykrawać ciastka. Układać na blaszce do pieczenia wysmarowanej tłuszczem – zachowując odstępy, bo trochę wyrosną. Piec w średnio nagrzanym piekarniku (ok. 180 stopni) przez około 10-15min, aż lekko się zrumienią. Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciepłą polewą dowolnie udekorować ciasteczka.